TASH

Our Story

about us

Rooftop Bar

The best view of Valkenburg

Transformatie in Valkenburg: Haselderhof wordt TASH | Rooftop bar

Natascha Huisman kan niet stilzitten. Lastig als je in een lockdown terecht komt en je met je man (Tim Vreuls) een bedrijf runt dat licht en geluid verhuurt voor zakelijke evenementen (U-Rent). Door creatief denken en ‘gewoon doen’, kwam het koppel de coronatijd door. Natascha belandde in de horeca. Eerst bij een vriendin in de zaak, later als uitbater van Haselderhof in Valkenburg. Het interieur kreeg al een make over en binnenkort verandert ook de naam.

“We pikten nog net de carnaval van 2020 mee en toen was het klaar. Onze core business lag stil en daar was het zwarte gat. Tim is super handig, dus die kon veel dingen maken. Hij ging onder andere vloeren leggen, mensen helpen met verhuizen en interieurs op maat maken. Samen bezorgden we pakketten en brachten we brood rond. We zijn een keer een grote partij skeelers gaan afleveren. ‘Wat kan wel?’, vroegen we ons steeds af. Voor Natascha was af en toe een bezorgklus niet genoeg. “Ik verveelde me. Alles in huis was opgeruimd, de tuin was zomerklaar, stond ik ineens te strijken buiten in de zon. Nou, dat is echt mijn ding niet.”

Horeca
Ilona van der Meijden, een vriendin van Natascha, opende op 1 Juni 2020 Brasserie Lodge in Vaals. “Ik vond het dapper dat ze op dat moment startte en ik gun haar de wereld. Dus bood ik aan om haar te helpen met de inrichting volgens de anderhalvemeter maatregel. Al snel nam ik een groot deel van de operationele werkzaamheden over inclusief het organiseren van activiteiten, want daar had ze nog niet voldoende personeel voor.” Tot december 2021 werkte Natascha er ‘met passie en plezier’. In de lockdown die volgde, was er geen geld meer om haar in te huren. “Maar zoals dat gaat, toen kwam Haselderhof op mijn pad.”

Natascha en eigenaar Leon Fuchs kenden elkaar al uit de evenementenwereld. Leon zou voor de activiteiten zorgen, zijn zoon voor de horeca. Maar door gezondheidsproblemen van de zoon kwam dat niet van de grond. Hij zette de zaak ter overname. “Ik heb er één nachtje over geslapen. Toen dacht ik, het is nu of nooit. Ik zag direct een dagzaak voor me met volop ruimte voor evenementen. Bij evenementen ligt mijn hart, maar sinds mijn tijd bij de Lodge ben ik ook verliefd op de horeca.

Liefde
“Vrienden investeerden in mij, ze hadden alle vertrouwen, daar ben ik heel dankbaar voor. Zo heb ik dus de overname gedeeltelijk gefinancierd.” Natascha vond het interieur wat oubollig, maar budget om alles nieuw te kopen was er niet. “Maar ook al had ik dat budget wel. Zelf maken is toch veel leuker?” Samen met Tim zaagde Natascha tafelbladen, timmerde ze rekken voor de vele planten en maakte ze houten standaards voor de menukaarten. “Dat maakte een enorm verschil. Tim moedigde me aan om het in één keer goed te doen, omdat ik me dan veel meer op mijn plek zou voelen. Toen heb ik ook nog nieuwe stoelen besteld. Er moest liefde in het gebouw, dat ontbrak gewoon. De activiteiten die we gaan organiseren in en rondom het gebouw én het fenomenale uitzicht over Valkenburg doen de rest.”

“Het motto van Tim en mij is simpel: Kijken naar de kansen die er liggen en niet naar de beperkingen. En overal iets positiefs uithalen.”

Rooftop bar
Natascha kan binnen feestjes organiseren tot 250 mensen en buiten is er nog eens zo veel plek. “En altijd premiumplekken tijdens de Amstel Gold Race.” De naam Haselderhof past niet meer bij de frisse wind die door het gebouw heeft gewaaid. Op 22 april lanceert Natascha daarom een nieuw logo, een nieuwe website én een nieuwe naam: TASH | Rooftop bar.

Dit artikel is geschreven door:
Lieke Rijkx
www.liekeschrijft.nl

Udin Sukarna

Head Chef

Widi Hendri

Executive Chef

The team.

people

Hell of woke normcore unicorn banjo edison bulb yr freegan tousled  lo-fi dreamcatcher chillwave schlitz migas.

Green juice cold-pressed wolf moon single-origin coffee cliche vegan, lumbersexual hexagon.

Meggings irony trust fund glossier mixtape pabst. Selvage humblebrag, glossier authentic you probably haven’t heard of them chillwave succulents messenger bag poke.

Come & visit us

get to know us